АСИСТЕНТ ЗА ПРОДАЖБА – ПРАКТИКАНТ

Вработениот, во рамките на областа за продажба, ќе го поддржува директорот за продажба со сите типични активности од областа. Поточно, тој / таа ќе биде вклучен во поддршката на следниве активности:

 • Идентификување на барањата на клиентот и предлагање соодветни производи / услуги.
 • Проактивно пребарување на нови деловни можности на пазарот.
 • Развивање и создавање на понуди.
 • Интеракција со клиенти, доколку е потребно во фаза на пост-продажба.
 • Лансирање, развој, комуникација на комерцијални новини и нови производи на компанијата, планирање и надзор на нови маркетинг активности.
 • Контактирање со клиенти со цел да ги информира за новите одлики на производите на компанијата.
 • Предлагање иницијативи и алатки со цел подобрување на бизнисот во целина.

Што е потребно

Квалификуваниот апликант треба ги исполнува следниве услови:

 • Добри јазични вештини (повеќе јазици како англиски, српски, албански, бугарски).
 • Вештини за долгорочна анализа во однос на глобалната економија, следејќи ги трендовите на пазарот и технолошките иновации.
 • Добро планирање и организациски вештини.
 • На возраст од 25 години или помлад.

АСИСТЕНТ ЗА ПРОДАЖБА – ПРАКТИКАНТ Aplication Form

Please complete the form below.

Дали ние се јавивме?

Вашиот телефонски екран покажува дека еден од нашите броеви се обидел да ве достигне неколку пати.

Велвием Интернационал ДООЕЛ спроведува телефонски истражувања на национално и меѓународно ниво за различни клиенти. За репрезентативни истражувања, вашиот телефонски број е избран и повикан со употреба на математички случаен процес. Може да се случи да се изберат броеви кои не се наведени во телефонскиот именик, ниту на Интернет. Имаме само телефонски број при рака; без какви било дополнителни информации. Вашето учество е, се разбира, доброволно.

Од 01.07.2009 година, институтите за истражување се обврзани да го прикажат бројот на повикувачот на телефон кога повикуваат за истражување на пазарот. Лицата што се повикуваат можат тогаш, дури и ако повикот не е остварен – на пр. поради отсуство – да го утврдат идентитетот на институтот за истражување што се јавил или се јавува во врска со спроведувањето на телефонско интервју за целите на истражување на пазарот и социјално истражување.

Ние ви гарантираме дека Ве контактиравме со единствена цел за истражување на пазарот и социјално истражување и дека можноста за било каква намера да Ви биде продавано нешто по телефон, апсолутно не доаѓа предвид.