Собирање на податоци на нашата веб-страница - колачиња

На веб-страниците се користат таканаречени колачиња на одредени места. Колачињата не му штетат на вашиот компјутер и не содржат вируси. Колачињата служат за да ја направат нашата страница попријателска за корисниците, поефикасна и побезбедна. Колачињата се мали текстуални датотеки што се поставени на вашиот компјутер и ги зачувува вашиот прелистувач.

Повеќето колачиња што ги користиме се таканаречени „колачиња за сесии“. Тие се бришат автоматски на крајот од вашата посета. Другите колачиња остануваат зачувани на вашиот уред додека не ги избришете. Овие колачиња ни овозможуваат да го препознаеме вашиот прелистувач следниот пат кога ќе ја посетите нашата веб-страница.

Може да го поставите прелистувачот така што ќе ве советуваат кога се користат колачиња, и да дозволувате колачиња само на индивидуална основа, да одбиете да прифаќате колачиња во специфични ситуации или да ги одбивате воопшто и да активирате автоматско бришење колачиња кога ќе го затворите прелистувачот. Деактивирањето на колачињата може да ја ограничи функционалноста на оваа веб-страница.

Колачињата потребни за извршување на процеси на електронска комуникација или за обезбедување специфични функции што сакате да ги користите (на пр. Функција за корпа) се зачувуваат врз основа на законот. 6 (1) (ѓ) од GDPR. Операторот на веб-страницата има легитимен интерес за зачувување колачиња за да обезбеди техничко безгрешно и оптимално обезбедување на неговите услуги. Каде што се зачувани други колачиња (на пример, колачиња за да се анализира вашето однесување на сурфање), овие се разгледуваат одделно во оваа изјава за заштита на податоците.

Субјектот на податоците може да спречи нашата веб-страница да инсталира колачиња во секое време преку соодветната поставка во нивниот интернет прелистувач, и со тоа трајно да одбие употреба на колачиња. Освен тоа, веќе инсталираните колачиња може да се избришат во секое време преку интернет прелистувачот или со друга софтверска програма. Ова е опција во сите стандардни прелистувачи на интернет. Деактивирањето на употребата на колачиња во користениот интернет прелистувач може, во одредени околности, да значи дека не сите функции на нашата веб-страница се целосно достапни.

Дали ние се јавивме?

Вашиот телефонски екран покажува дека еден од нашите броеви се обидел да ве достигне неколку пати.

Велвием Интернационал ДООЕЛ спроведува телефонски истражувања на национално и меѓународно ниво за различни клиенти. За репрезентативни истражувања, вашиот телефонски број е избран и повикан со употреба на математички случаен процес. Може да се случи да се изберат броеви кои не се наведени во телефонскиот именик, ниту на Интернет. Имаме само телефонски број при рака; без какви било дополнителни информации. Вашето учество е, се разбира, доброволно.

Од 01.07.2009 година, институтите за истражување се обврзани да го прикажат бројот на повикувачот на телефон кога повикуваат за истражување на пазарот. Лицата што се повикуваат можат тогаш, дури и ако повикот не е остварен – на пр. поради отсуство – да го утврдат идентитетот на институтот за истражување што се јавил или се јавува во врска со спроведувањето на телефонско интервју за целите на истражување на пазарот и социјално истражување.

Ние ви гарантираме дека Ве контактиравме со единствена цел за истражување на пазарот и социјално истражување и дека можноста за било каква намера да Ви биде продавано нешто по телефон, апсолутно не доаѓа предвид.